Over ons

Beste sloeproeicollega,

“Waarschijnlijk ben jij net als ik verknocht aan sloeproeien Ik durf bijna wel te zeggen dat sloeproeien een van de mooiste teamsporten is die bestaat. In gezamenlijkheid als team een mooie prestatie neerzetten is altijd fijn. Of je nu een recreant of een wedstrijdroeier bent het maakt niet uit. Buiten op de grachten, de binnenmeren, het IJsselmeer, de Waddenzee of de Noordzee. Het is altijd heerlijk."

Hijlkje Lootsma – Eigenaar Skipke

Even voorstellen

Mijn naam is Hijlkje Lootsma en ik heb jaren geroeid  bij GIA (Gang Is Alles). De sloeproeivereniging in Rutten. Rutten ligt in de Noordoostpolder vlakbij Lemmer.

In mijn werkzame leven ben ik ergotherapeut en heb ik veel kennis van problemen die kunnen ontstaan bij langdurig zitten en ongewenste wrijving.  Resultaat: blaren, huidirritaties en nog erger de z.g. doorzitplekken. Een zeer pijnlijke kwestie. In mijn vakgebied hebben we daar mooie en praktische oplossingen voor die dit voorkomen en tegengaan. Deze oplossingen heb ik vaak ingezet en dat resulteerde altijd in tevreden gebruikers.

Met sloeproeien, en dat weet ik uit eigen ervaring, kunnen deze zeer vervelende blessures ook ontstaan. Een aantal jaren geleden (2016) dacht ik: dit kan anders.

Ik heb het goede uit mijn vak gecombineerd met het praktische dat noodzakelijk is bij het sloeproeien. Dit heeft na ontwikkeling, testen, testen  en nog eens testen geresulteerd in mijn oplossing: het Skipke kussen.

Ik ben er hartstikke trots op en weet zeker dat bij gebruik van het Skipke kussen het sloeproeien nog leuker wordt. Zeker na afloop!

Ons doel

Skipke heeft als doel het sloeproeien nog leuker te maken door sloeproeiers te voorzien van goede sloeproeikussens, waardoor ongemakken als schuurplekken en blaren worden voorkomen. Bij Skipke staan de woorden duurzaamheid, kwaliteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) centraal.

Wij willen jou voorzien van een goed en mooi product en tevens ons steentje bijdragen aan de maatschappij. Wij vinden maatschappelijk verantwoord ondernemen nu belangrijker dan ooit. Duurzaamheid is namelijk nodig voor het behoud van onze planeet. Met smeltende ijskappen, gaten in de ozonlaag, plastic in de zeewateren en uitstervende diersoorten, kunnen we onmogelijk langer wachten met het nemen van MVO-maatregelen. 

Skipke en MVO

Wat is MVO?
MVO staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Steeds meer bedrijven kiezen voor MVO en kiezen daarvoor voor duurzame ontwikkelingen binnen het bedrijf.  In het kort richten deze bedrijven zich op 3 p’s, namelijk:

 • People: People staat voor alle mensen, in én buiten het bedrijf.
 • Proft: Met profit wordt de economische prestaties bedoeld.
 • Planet: Met planet houdt het bedrijf ook rekening met de natuur en het milieu.

Bedrijven kunnen momenteel nog zelf kiezen voor MVO, maar hopelijk gaat de overheid dit in de toekomst verplicht stellen.

MVO-beleid Skipke
Skipke gaat voor duurzaamheid en kwaliteit en dat zie je terug in onze producten en manier van werken. Wij hebben onderstaand MVO-beleid opgesteld voor Skipke, waarin wij aangeven hoe wij oog hebben voor het milieu, de maatschappij en de mens.

Het milieu:

 • De producten van Skipke worden zoveel mogelijk lokaal gemaakt. Hierdoor hoeven er geen materialen internationaal vervoerd te worden.
 • Er wordt met name één los kussen besteld 2 of 8 kussens voor een vereniging. Om deze reden hebben wij verpakking dozen waar precies 1, 2 of 8 kussens in passen. Zo werken wij mee aan het behalen van de verpakking doelstelling, namelijk het pakketje zo klein mogelijk houden. Hierdoor passen meer pakketjes in een bestelbus en wordt er minder vaak gereden.
 • De dozen worden niet bedrukt, waardoor deze herbruikbaar zijn.
 • De Skipke kussens worden niet apart verpakt. Hierdoor verbruiken wij niet onnodig veel plastic of ander verpakkingsmateriaal.
 • We hebben een grote tas ontwikkeld waar de kussens inpassen. Zo kunnen we veel bestellingen met de fiets naar het inleverpunt voor pakketten brengen. Dit scheelt CO2 uitstoot van een auto.
 • Je kunt je oude kussen bij ons inleveren als wij aanwezig zijn bij wedstrijden. Wij zorgen ervoor dat de materialen gerecycled worden.
 • De stof van de hoezen is gemaakt van bamboe textiel. Bamboe als grondstof voor textiel is duurzaam. Bamboe groeit zeer snel, heeft weinig water nodig en geen pesticiden.
 • Wij werken samen met een leverancier die kleine stukken stof aan ons levert, omdat zij deze zelf niet meer kunnen gebruiken. Wij hebben juist kleinere stukken stof nodig en kunnen de eventuele fouten eruit knippen. Zo zorgen wij voor minder onnodig afval. 

Mensen:

 • De producten worden voor een eerlijke prijs door thuisnaaisters in een klein lokaal naaiatelier in Nederland genaaid. Hiermee ondersteunen wij onze lokale ondernemers.
 • Ook het produceren van het foam en het breiden van de stof van de kussens wordt in Nederland gerealiseerd. Het Skipke product is voor 100% afkomstig uit Nederland.

De maatschappij:

 • Wij zijn sponsor van sloeproeien.nl. Dit is een stichting die als doel heeft bekendheid te geven aan sloeproeien.
 • Wij zijn sponsor van de HT (Harlingen-Terschelling roeirace). Dit is de grootste wedstrijd van het jaar.
 • Wij brengen lege inktcartridges naar de speeltuin commissie in Rutten. Met dit geld wordt onderhoud aan de speeltoestellen uitgevoerd.

Heeft u nog vragen n.a.v. ons MVO-beleid? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen doen we samen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2018 - 2024 Skipke | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel