Over mij

Hijlkje LootsmaWaarschijnlijk ben jij net als ik verknocht aan sloeproeien. Ik durf bijna wel te zeggen dat sloeproeien een van de mooiste teamsporten is die bestaat. In gezamenlijkheid als team een mooie prestatie neerzetten is altijd fijn. Of je nu een recreant of een wedstrijdroeier bent het maakt niet uit. Buiten op de grachten de binnenmeren of de zee roeien. Het is altijd heerlijk.

Mijn naam is Hijlkje Lootsma en roei al enige jaren bij GIA (Gang Is Alles) de sloeproeivereniging in Rutten. Rutten ligt in de Noordoostpolder vlakbij Lemmer.

In mijn werkzame leven ben ik adviseur in de revalidatie techniek en heb veel kennis van problemen die kunnen ontstaan bij langdurig zitten en ongewenste wrijving. Resultaat blaren, huidirritaties en nog erger de z.g. doorzitplekken. Een zeer pijnlijke kwestie. In mijn vakgebied hebben we daar mooie praktische oplossingen voor die dit voorkomen en tegengaan. Deze oplossingen heb ik vaak ingezet en dat resulteerde altijd in tevreden gebruikers.

Met sloeproeien en dat weet ik uit eigen ervaring kunnen deze zeer vervelende blessures ook ontstaan. Enige tijd geleden dacht ik dat kan anders.

Ik heb het goede uit mijn vak gecombineerd met het praktische dat noodzakelijk is bij het sloeproeien. Dit heeft na ontwikkeling, testen, testen en nog eens testen geresulteerd in mijn oplossing. Het Skipke kussen.

Ik ben er hartstikke trots op en weet zeker dat bij gebruik van het Skipke kussen het sloeproeien nog leuker wordt!!