Kussens

Het Skipke kussen bestaat voor het grootste gedeelte uit natuurlijke materialen.  Er is voor natuurlijke materialen gekozen omdat dat ten opzichte van synthetische materialen veel beter vocht- en warmte regulerend is. Daarbij komt dat de natuurlijke materialen erg duurzaam zijn.

Kussen

De basis van het Skipke kussen wordt gemaakt van het sap van de rubberboom. Dit sap wordt verwerkt tot een natuurlijke latex. De ronde, open celstructuur van dit natuurlijke latex is uniek en biedt optimale ventilatie. Dat zorgt weer voor goede vocht- en warmteregulatie door een optimale afvoer van vocht. Hierdoor is de huid minder kwetsbaar.

De open en ronde celstructuur zorgt ook voor een superieure veerkracht. Daardoor  ontstaat optimale ondersteuning en vergroting van het contact oppervlak. De druk op het stuitje en de zitbeenknobbels neemt hierdoor af. De onderlaag van het kussen is gemaakt van een polypress, onder hoge druk samen geperst schuim. Dit  schuim heeft een gesloten structuur die zorgt voor een hoge dichtheid wat stabiliteit bevordert en  ook weer de druk op de zitbeenknobbels  vermindert.

Er zijn drie soorten kussens: Soft, Medium en Top.

Soft:

Het soft kussen is voornamelijk ontwikkeld voor een optimale vocht- en luchtregulatie. Het heeft een lichte druk verdelende werking. Doordat het kussen zacht is kom je niet veel hoger te zitten op je bankje. Het kussen is dus vooral heel functioneel als je veel last hebt van transpiratievocht en minder last hebt van de druk op je zitbeenknobbels en stuitje. Kortom: Het kussen is zeer geschikt voor sloepen die al een zachter bankje hebben. Je zou de werking kunnen vergelijken met een schapenvacht met het belangrijke verschil dat het kussen veel duurzamer is.

Medium:

Het medium kussen heeft net als het soft kussen een vocht- en luchtregulerende werking. De vocht- en luchtregulerende laag in het medium kussen is net iets dunner dan in het soft kussen. Daar staat tegenover dat de druk verdelende laag dikker is. Het kussen is hierdoor wat steviger. Je voelt met je zitbeenknobbels of je stuitje minder snel de druk van het bankje door het kussen heen. Het medium kussen heeft een dubbele functie.

Top:

Het top kussen is voor de meest optimale vochtregulering en drukverdeling ontworpen. Een aantal roeiers heeft extra vochtregulering en/ of drukverdeling nodig. Voor hen is het top kussen ontworpen. Het kussen heeft een extra tussenlaag die bestaat uit een heel open structuur. Dit is een extra vocht- en luchtcirculerende laag die extra verkoelend en vocht afdrijvend werkt. Een kussen wat ideaal is voor mensen die veel transpireren en/of een gevoelige huid hebben. Door de dikte en de keuze van het materiaal heeft het kussen ook een optimalere druk verdelende werking. Hierdoor komt er minder druk op zitbeenknobbels en het stuitje en daardoor is de kans op blaren en doorzitwonden nihil.

Hoes

Alle hoezen van de kussens zijn van  bamboe textiel gemaakt. Bamboe textiel heeft een holle structuur waardoor het veel vocht kan opnemen, veel meer dan katoen. Ook droogt de stof heel snel en heeft het een verkoelende werking door de micro gaatjes. Hierdoor blijft de huid tijdens het roeien veel droger waarmee de kans op blaren en doorzitplekken sterk afnemen.

De stof is zo gefabriceerd dat de deze elastisch is. Deze beweegt met het lichaam mee waardoor geen irritatie ontstaat en het zeer comfortabel aanvoelt. Een bijkomend voordeel is dat de stof een antibacteriële werking heeft.

Bevestiging op bankje

De onderkant van het Skipke kussen bestaat uit antislip materiaal waardoor het kussen goed stevig op de roeibank blijft liggen.

Wilt je  extra zekerheid dat het kussen niet tussen de golven verdwijnt, dan is er een mogelijkheid om voor bevestigingsbanden met clips te kiezen. Hiermee kun je het kussen eenvoudig vastzetten op het bankje. De banden kun je aantrekken waardoor het kussen stevig vast zit.

Onderhoud kussens

Het is belangrijk dat je na gebruik het kussen laat drogen. Het kussen kan niet te lang in zonlicht blijven liggen. De bovenste laag is een natuurproduct en droogt na verloop van tijd uit. Het kussen kan het beste op een donkere en goed ventilerende plek  bewaard worden.

Reinigen hoes

De hoes kan binnenstebuiten in de wasmachine op 40 graden gewassen worden.

Garantie

Indien binnen een (1)jaar na datum van aanschaf van het kussen productie- of materiaalfouten optreden, zal Skipke, naar eigen inzicht en overleg, het kussen kosteloos repareren dan wel vervangen. Elke schade die ontstaat door abnormaal gebruik, onjuist hanteren, niet goed reinigen of nalatigheid, valt niet onder deze garantie.

De algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Nooit meer zere billen tijdens het sloeproeien? Bestel dan nu een Skipke Kussen!